Gastenboek

Door de jaren heen hebben wij al heel wat leuke gasten mogen ontvangen. Families, gezinnen, vriendengroepen, collega’s… Velen van hen schreven een stukje in ons Gastenboek. Zo delen zo hun prachtige herinneringen met u. En u kunt ze ook allemaal lezen – de volgeschreven Gastenboeken liggen op u te wachten in de boekenkastvan It Molehûs.

Wij maakten voor u een kleurvolle selectie:

Lieve Tineke en Gerrit, we zijn alweer bijna een week thuis, dus wordt het hoog tijd om even wat te schrijven in het gastenboek. Wat hebben we weer genoten in het huisje. En voor het eerst was het de hele week schitterend weer! We hebben dan ook niets anders gedaan dan lekker buiten zitten of een terrasje pikken in de stad. En af en toe lekker uit eten. Wat een heerlijke ontspannen vakantie, met als hoogtepunt zaterdagavond het vuurwerk. Wat was het weer adembenemend mooi. Nog heel erg bedankt voor alle lekkere dingen die je weer voor ons had klaargezet. Wat een welkom. We zijn er minstens een kilo van gegroeid! En we weten nu al dat we volgend jaar zeker terugkomen. Dus: oant sjen!
Lieve groeten van André en Annie (16-09-2016)

Met z’n 5-en hebben wij een heerlijke vakantie gehad in Franeker, in het molenhuisje. Veel gefietst, er zijn mooie routes rondom Franeker, een dag met de veerpont naar Terschelling geweest, door weilanden, over spoorbanen, door schattige dorpjes met 5 huizen en 1 kerk, een broodje gegeten bij de bakker in de keuken i.v.m. een regenbuitje, langs het wad door de schapen, kortom genoeg te beleven in die streek. Het huisje is een verhaal apart, terug in de tijd maar wel met moderne bedden waarin we heerlijk hebben geslapen. Je kijkt je ogen uit, elke dag zagen we weer wat nieuws. Zeer gastvrij ontvangen door Tineke en Gerrit met een aardbeienslof in de koelkast. Een aanrader voor iedereen die eens wat anders wil. Stugge Friezen zijn wij niet tegen gekomen dus of die bestaan?? Dat weten wij niet!

Bea de Bruijn (19-06-2016)

Wij (2 volwassenen en 3 kinderen van 10 t/m 15 jaar) hebben 10 heerlijke dagen in ’t Molehus doorgebracht. Het was een zoet welkom. Bij binnenkomst stonden er een lekkere kerstkrans, chocolade, snoep en nougat klaar. Het hele huis was in kerstsfeer gebracht. Tot grote vreugde van onze puber vond hij tussen alle -knusse kerst nostalgie- een hele echte X-box. Zijn duimen zijn goed getraind deze week. Franeker en Harlingen zijn gezellige plaatsen. Het Planetarium en Het Fries museum zijn erg interessant. En het kerstbuffet in De Grillerije was goed en gezellig.
Groeten, Fam. Teijink (30-12-2014)

Lieve Tineke, wat was het weer genieten in je gezellige molenaarshuisje en wat een hartelijke ontvangst! Ik voelde mij meteen weer thuis. De eerste avond was er in de kledingzaak van Lodewijks een modeshow. Daar heb ik van genoten. De tweede dag kwamen mijn vriendinnen op bezoek. Ik had in de eetkamer een High-Tea voor hen verzorgd en met jouw servies en kaarsjes was het een prachtig geheel en was het heel erg gezellig. Ook namens mijn vriendinnen hartelijk dank voor jouw lekkere taartje! Daarna hebben we heel leuk gewinkeld in Franeker. De volgende dag heerlijk uitgeslapen. Ik voel mij weer helemaal opgeladen en ga weer genieten van mijn gezin. Hartelijk dank voor alles,
Margreet (1 t/m 3 oktober 2013)

Het is maar goed dat het geheim van Franeker niet bij iedereen bekend is. Thuiskomen bij Tineke, dat is de eerste indruk die je krijgt als je binnenkomt. Het mankeert er nog maar aan, dat het breiwerk niet even weggelegd is in de vensterbank. Wat een leuk huis, een leuke plek en wat een leuk/gezellig interieur. Heel gewoon, niet “over de top”. Wij hebben genoten. En nu maar hopen dat het geheim van Franeker nog wat langer bij een beperkte groep liefhebbers bekend blijft. Dan is er in de toekomst voor ons weer een plaatsje!

Kees Luteijn (7-7-2013)

Thank you for a lovely place to stay overnight. It is just like grandma’s home – very charming! We also enjoyed our tastes of Friesland: the Friesland cake, special orange meringues in honour of your new king and sugarbread. Dinner at the local hotel last night was delicious! A lovely restful and historic house, and a lot of old memories for Ted’s Frisian background and upbringing.

Phyllis and Gib Goodfellow, Toronto, Ontario, Canada
Ted (Oege Taeke) & Judy van der Veen, Campbellville, Ontario, Canada (23-04-2013)

Dag Tineke & Gerrit, heel veel dank voor ’t aangenaam verpozen in Franeker. De tijd is omgevlogen in dit sympathieke huisje dat de sfeer ademt van grootmoeders tijd. De kinderen waren erg blij (en trots!) met allemaal een eigen kamer (en wát voor één! Er was enige rivaliteit over wie de “Chinese” kamer zou krijgen). Bij gelegenheid hopen we zeker nog eens terug te komen.
Veel groeten van Lena & Geert, Sonja, Misja en Kolja (23-8-2012)

Hallo, goed volk uit het Friese land,
Nog even een krabbel van mijn hand.

Je ziet, ik heb de familie geïnspireerd,
En… we zijn met zijn allen weergekeerd.

Ik voorzie een project “Franeker” van jaarlijkse aard,
Jullie locatie en gastvrijheid zijn dat zeker waard.

Timo en Andrea kunnen heel goed sparen,
Dat belooft wat… de komende jaren.

Een stevige knuffel, in gedachten gedaan,
En. Mijn naam kan er onder staan.
Arienne (23-11-2011)

Voor de eerste x in Friesland. We hadden het niet beter kunnen treffen. Een prachtig huis in hartje Franeker, en verwelkomd door een warme eigenares. Friesland omarmt ons. Wat is het hier mooi oud en gezellig. Als Zeeuwen voelen wij ons hier thuis, en komen we zeker nog een keer terug. Bedankt voor alle goede zorgen!
Fam. Disco (29-10-2010)

The house was very nice, the owners very warm and friendly, the baker, butchers and shoe shop good and close, and some very good restaurants within walking distance. Great place for staying in, or going out. And if Friesland is great in winter, with the snow and ice, it must be fantastic in summer. We will be back. Many thanks for everything.
Pam, Kingston Upon Thames, UK (13-01-2010)